14.4.2024 16:52
Nurmijärven Yleisurheilu ry

Yleisohjeita kilpailemiseen 2024

Tästä ohjeesta löydät perusohjeita kilpailemiseen niin seuran omissa kilpailuissa kuin muissakin kilpailuissa. Ohje on tarkoitettu 5-15 –vuotiaille kilpailijoille, ohjaajille, valmentajille sekä lasten huoltajille.


Sarjat

Kilpailuissa kilpaillaan tyttöjen ja poikien sarjoissa. Sarjat on sukupuolen lisäksi jaettu ikäryhmiin, jotka määräytyvät syntymävuoden mukaisesti esim. P7 (pojat, jotka täyttävät tänä vuonna 7 vuotta = 2017 syntyneet) tai T12 (tänä vuonna 12 vuotta täyttävät tytöt = 2012 syntyneet). Kaikissa kilpailuissa ei ole omaa sarjaa jokaiselle ikäluokalle. Silloin kilpaillaan sarjassa, joka on lähinnä vanhempi ikäluokka. Esimerkki: Mikäli 8-vuotiaille ei ole omaa sarjaa, voivat 7- ja 8-vuotiaat kilpailla 9- vuotiaiden sarjassa (P9 tai T9).


Kilpailut

Yleisurheilussa järjestetään runsaasti erilaisia kilpailuja. Osallistuminen useimpiin kilpailuihin on mahdollista kenelle tahansa, kunhan kilpailija on yleisurheiluseuran jäsen ja hänen yleisurheilulisenssinsä (kilpailulupa) on kunnossa. Kaikille Nurmijärven Yleisurheilun yleisurheilukouluihin tai harjoitusryhmiin kuuluville 2011 ja myöhemmin syntyneille on hankittu lisenssi seuran toimesta. Liikuntaleikkikouluihin osallistuvat voivat tiedustella tarvittaessa lisenssin hankkimista seuran harrastetoiminnan koordinaattorilta Viivi Avikaiselta harrastetoiminta@nyu.fi


Ilmoittautuminen

Kaikkiin virallisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan etukäteen sähköisesti kilpailukalenterin kautta.  MyClub tapahtumaan ilmoittautuminen EI ole kilpailuun ilmoittautuminen. Ilmoittaudu kuitenkin myös MyClub -kilpailutapahtumaan, niin ohjaajat/valmentajat tietävät, että olet tulossa kilpailemaan. Jokaisessa kilpailussa on viimeinen ilmoittautumispäivä. Ilmoittaudu aina kilpailuun hyvissä ajoin, ettei ilmoittautuminen unohdu tai epäonnistu viime hetkellä.

Osaan kilpailuista on mahdollista jälki-ilmoittautua, mutta kaikkiin kilpailuihin se ei ole mahdollista. Tämä tieto löytyy kilpailukutsusta tai ilmoittautumissivulta. Usein jälki-ilmoittautuminen on huomattavasti kalliimpaa kuin normaali ilmoittautuminen.

Kaikissa kilpailuissa on kilpailujärjestäjän määrittämä osallistumismaksu, joka on n. 10-20€/laji. Osallistumismaksun määrä ja ohjeet  maksun suorittamiseen löytyy kilpailukalenterin ilmoittautumissivulta. NYU:n urheilijoilta ei peritä osallistumismaksua seuran järjestämissä kilpailuissa. Lisäksi seura maksaa jäsenilleen osallistumismaksut pm- ja seuracupin kilpailuihin. Ks. lisätietoja alla.


NYU:n seurakisat (liikuntaleikki- ja yleisurheilukoululaisille)

NYU järjestää vuosittain useita nuorille lapsille tarkoitettuja harjoituskilpailuja. Kilpailut on tarkoitettu liikuntaleikki- ja yleisurheilukoululaisille. Seurakisat ovat matalan kynnyksen tutustumista yleisurheilun kilpailutoimintaan, eikä kisoissa ole osallistumismaksua. 

Seurakisoissa ei tarvita lisenssiä ja seurakisoissa palkitaan aktiivisesta osallistumisesta, ei sijoittumisen perusteella. Seurakisat ovat epävirallisia kilpailuja eli niiden tuloksia ei tilastoida. Lue lisää seurakisasivulta.

NYU ja OP Uusimaa järjestävät myös Hippo-kisat, jotka kilpaillaan 15.5. Klaukkalan kentällä, lue lisätietoja Hippo-kisoista.


NYU:n Tuulisähkö-liiga (8–vuotiaille ja vanhemmille)

Tuulisähkö-liiga on seuran oma kilpailusarja. Liigassa urheilijat keräävät pisteitä kilpailuihin osallistumisesta ja niissä menestymisestä sekä tuloksista eri lajeissa. Koko kauden kestävästä liigasta voit lukea lisää liiga-sivustolta.

Osa Tuulisähköliigan kilpailuista on NYU:n itse järjestämiä kilpailuja. Näihin kilpailuihin seuran jäseniltä ei peritä osallistumismaksua, mutta jälki-ilmoittautumisesta myös NYU:n urheilijat joutuvat itse maksamaan. Kilpailulisenssi on pakollinen kaikissa virallisissa kilpailuissa. NYU:n järjestämät Tuulisähköliigan osallistumis- ja sijoituspisteitä kerryttävät osakilpailut 2024:

  • 17.4.  Vauhdittomat hypyt, Klaukkalan koulu
  • 7.5. Tuulisähkö-maastot, Parkkimäen urheilualue
  • 25.7. Tuulisähkö-kisat 1., Klaukkalan urheilukenttä
  • 14.8. Uusimaa GP 3., Klaukkalan urheilukenttä
  • 4.9. Tuulisähkö-kisat 2., Klaukkalan urheilukenttä
  • 14.9. HSL Group-moukari 3., Röykän kenttä

Seurakisojen ja Tuulisähkö-liigan kisojen ilmoittautumislinkit löytyvät omat kilpailut –tiedotteesta.


Youth Athletics Games 2024

YAG on Suomen suurin yleisurheilu tapahtuma 9-17-vuotiaille ja tänä vuonna se järjestetään Tampereella Ratinan stadionilla 13.-16.6.24. Kannustamme kaikkia osallistumaan ja toivottavasti saamme Tampereelle ison joukon nuoria urheilijoita edustamaan seuraa. Lisätietoja YAG:sta löydät kilpailujen kotisivuilta: youthathleticsgames.fi ja omalta valmentajalta. Kilpaileminen YAG:ssa on omakustanteista. Kilpailuun ilmoittaudutaan itse kilpailukalenterin kautta. YAG:ssa kilpaillaan myös viesteissä usealla eri matkalla. Seura vastaa viestijoukkueiden ilmoittautumisesta ja osallistumismaksuista. Valmentajat kokoavat viestijoukkueet osallistumishalukkuuden mukaisesti lähempänä kilpailua.


UudY:n piirinmestaruuskilpailut

Nurmijärven Yleisurheilu kuuluu Uudenmaan piiriin (Uudenmaan Yleisurheilu ry – UudY). Vuoden aikana järjestetään useita Uudyn piirinmestaruuskilpailuja. Useimmissa pm-kilpailuissa on sarjoja kaikille ikäluokille 9–15-vuotiaissa. 9-vuotiaiden sarjaan voivat osallistua myös nuoremmat lapset. NYU maksaa seuran urheilijoiden osallistumismaksut pm-kilpailuihin. Jälki-ilmoittautuminen on kuitenkin omakustanteista. Pm-kisoihin ilmoittaudutaan kilpailukalenterin kautta itse pois lukien pm-viestit, joihin seura ilmoittaa joukkueet. Kaikki vuoden 2024 pm-kilpailujen päivämäärät ja ilmoittautumislinkit löytyvät kilpailukalanterista UudYn pm kilpailut 2024.


Pohjola Seuracup

Pohjola Seuracup on valtakunnallinen seurojen välinen kilpailu, jossa kilpaillaan 11–17-vuotiaiden sarjoissa. Seurat osallistuvat kahteen piirikilpailuun, joissa kerättyjen tulospisteiden perusteella valtakunnan parhaat seurat kutsutaan Seuracupin finaaliin. Seuracupissa menestyminen on joukkuetulos, jossa jokaisen osallistujan panos voi olla se ratkaiseva. Olethan valmis osallistumaan, mikäli sinut kutsutaan mukaan. Seuracupin kesän piirikisat kilpaillaan 18.6.24 Vihdissä ja 13.8.24 Riihimäellä. Finaali on edessä parhaille seuroille 31.8.24 Vantaalla (C-sarja) ja Hämeenlinnassa (Superfinaali). 
Seura vastaa ilmoittautumisesta ja osallistumismaksuista.


Uusimaa GP 2024

Uusimaa GP on neljän osakilpailun kilpailusarja, jossa kilpaillaan sarjoissa P/T11-M/N. Osakilpailuja järjestää neljä eri uudenmaan alueen seuraa (Vantaan Salamat, Vihdin Viesti, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu ja Nurmijärven Yleisurheilu) touko-elokuussa:

  • 28.5. Uusimaa GP 1. osakilpailu, Vantaa, Myyrmäki
  • 2.7. Uusimaa GP 2. osakilpailu, Vihti, Nummela
  • 30.7. Uusimaa GP 3. osakilpailu, Tuusula
  • 14.8. Uusimaa GP 4. osakilpailu, Nurmijärvi, Klaukkala

Näihin kilpailuihin ilmoittautumisesta ja osallistumismaksuista vastaa jokainen urheilija itse.


Muut kilpailut

Kaikki Suomessa järjestettävät viralliset yleisurheilukilpailut löytyvät Suomen Urheiluliiton sähköiseltä alustalta kilpailukalenteri.fi. Hakutoimintojen avulla voit löytää sopivan kilpailun esim. paikkakunnan, päivämäärän, lajin tai sarjan perusteella. Kilpailukalenterista voi etsiä myös eri seurojen järjestämiä epävirallisia seurakilpailuja esim. läheltä kesämökkiä. Näihin kilpailuihin ilmoittautumisista ja osallistumismaksuista vastaa jokainen itse.


Kilpailuterveisin NYU:n harraste-, kilpailu- ja urheilutoimikunnat